8 Hanover Square

Vote for this Finalist

Project Details

Category:

Office Design Finalist

Design Practice:

MoreySmith

Project Title:

8 Hanover Square

Project Location:

London, United Kingdom

Design Practice Location:

London, United Kingdom

MoreySmith designed the new UK headquarters for a renowned oil and gas company at 8 Hanover Square from shell and core. Occupying 60,000 square foot over eight floors, this home for their 200-strong multi-disciplinary team has been designed to provide maximum flexibility to enhance collaborative working in an inspiring environment. The first to fourth floors provide spacious and light workspaces while a café bar area on the fifth floor encourages employees to come together to work and socialise. The upper three floors are connected by a beautifully sculpted cast-concrete staircase with a helical form, inspired by drilling mechanisms. The sixth floor reception double-height space features a bespoke kinetic art installation. A selection of natural materials have been used in a timeless neutral colour palette, with handcrafted skills adding creative details. The overall effect has created a unique identity for the company that exudes contemporary quality.