Albert Court Apartment

Project Details

Category:

Residential Apartment Under £1M Finalist

Design Practice:

Hill House Interiors

Project Title:

Albert Court Apartment

Project Location:

London, United Kingdom

Design Practice Location:

Surrey, United Kingdom

Creating this sophisticated interior for a young family within their historical Grade II listed, si- bedroom home, involved restoring key period features including classical cornicing, panelling and moulding, working on both the interior design and architecture to create the Art Déco inspired scheme. Located just a stone’s throw from the Royal Albert Hall, the palatial home enters onto an extensive hallway, with custom polished stone flooring inlayed with Nero Marquina black marble and bronze metal, above which sits a made-to-measure 2.7-metre bronze china leaf chandelier, suspended via a mirrored ceiling plate. With a focus on entertaining, the bespoke bar with detailed inlays creates a showstopping backdrop to the formal dining room, showcasing the grand proportions of the home. Couture handmade silk woven carpets link to the adjacent drawing room, with antique mirrored fretwork panels bordering the feature fireplace.