Lightscape

Project Details

Category:

Public Space Design Finalist

Design Practice:

XYI DESIGN

Project Title:

Lightscape

Project Location:

Ningbo, China

Design Practice Location:

Taipei, Taiwan

Lightscape was inspired by the natural concept of symbiosis. The external landscaping was designed by the collaborating architectural team, and combines flowing water with a large-area wooden grid. Sunlight will shine into the space through the wooden grid at different times, creating creeping patterns of light and shadow. The external building structure draws light inside the building, which will be retained in this indoor space to form fluid tracks of sunlight. The natural wood and elegant marble forms a semi-primitive, semi-modern atmosphere. This concept of coexistence with nature is underpinned by a refined modern minimalist vocabulary.