Lowndes Square Apartment

Vote for this Finalist

Project Details

Category:

Residential Apartment Under £1M Finalist

Design Practice:

VH Design

Project Title:

Lowndes Square Apartment

Project Location:

London, United Kingdom

Design Practice Location:

London, United Kingdom

This luxury 180-square-metre, two-bedroom apartment is home to a well-travelled family. The client’s brief was to create a subtle English-influenced home with a modern twist to create a timeless yet glamorous space for a family of three. The immediate focus on entering the apartment is the long and moody hallway leading to the main reception room and master bedroom overlooking magnificent views of Lowndes Square, Knightsbridge. Bespoke joinery, floor, fabric and antique furniture bring in the richness of the scheme while silk wallpaper and handcrafted fabric paneling create a perfect canvas for paintings collected by the owners over the years from their travels. Tailored bedrooms and bathroom provide a comforting neutral scheme environment for owners to relax while bespoke cabinetry houses extensive storage.