Microsoft Suzhou Technology Center

Project Details

Category:

Office Design Finalist

Design Practice:

PDM International

Project Title:

Microsoft Suzhou Technology Center

Project Location:

Suzhou, China

Design Practice Location:

Hong Kong, Hong Kong

PDM was asked to design a campus that would help to attract and retain young and talented employees. The new Suzhou Campus has been designed to cater for a maximum occupancy headcount of 2,000 staff. The goal was to create an energetic and welcoming design language/concept for the campus building that was designed to include multifunctional seminar and event spaces, attractive catering choices, indoor and outdoor sports and wellness facilities as well as flexible team spaces to support creative brainstorm sessions as well as casual and formal meetings. The atrium with its staircase and bridges penetrates all nine floors and its vibrant colour scheme is the basis for the surrounding finishes, material palette and features. The colour gradient through the floors – from ochre to green and finally blue – is inspired by the famous gardens of Suzhou with its rich earth, lush tree canopies and clear skies.