New Cancer Centre at Guys Hospital

Project Details

Category:

Healthcare Design Finalist

Design Practice:

Rogers Stirk Harbour + Partners and Stantec with BAT Studio

Project Title:

New Cancer Centre at Guys Hospital

Project Location:

London, United Kingdom

Design Practice Location:

London, United Kingdom

Guy’s Cancer Centre has been designed around the needs of patients and staff, bringing together world-class cancer treatments and research under one roof in an uplifting, human-scale and clinically efficient healthcare setting. The interior design, developed in close collaboration with patients, blends the ‘art of care’ with the ‘science of treatment’. The creation of a welcoming and efficiently organised internal environment has a positive impact on the emotional state of all users. The 14-storey building is made up of several stacked ‘villages’, each with its own distinct visual identity relating to a specific patient need. In this way, the internal environment becomes human scale and manageable. With subtle references to London Bridge’s industrial vernacular, the design incorporates exposed custom-made ducts with integrated lights to create a modern, non-institutional aesthetic. An extensive arts programme and the integration of natural light and nature enriches the patient environment throughout the building.

Hospital, Healthcare Design, Healthcare, Design
Healthcare, Healthcare Design, Design