Prudential Tower

Project Details

Category:

Office Design Finalist

Design Practice:

Elliot James

Project Title:

Prudential Tower

Project Location:

Singapore, Singapore

Design Practice Location:

Singapore, Singapore

This project presented an opportunity to integrate the latest in LED and presentation technology with electronic privacy glass and to create an executive office with seamless, effortless connectivity and display. The intention was to create an extremely luxurious office space with the generous use of space and high-end finishes. When entering the space, you are met with the luxury lounge area with bespoke 3D blue-and-gold panelled wall with integrated lighting which sits in front of a floor-to-ceiling LED wall. As the office is situated on the 19th floor, the idea was to create a sense of being among the clouds therefore a moving cloudscape creating the illusion that the office is floating was designed. The lounge is surrounded by Privy glass that, at the touch of a button, can frost up to give privacy to the office space, board room and other meeting areas.