Sanctuary House Kitchen

Vote for this Finalist

Project Details

Category:

KBB Design Finalist

Design Practice:

Hard Hat Property

Project Title:

Sanctuary House Kitchen

Project Location:

London, United Kingdom

Design Practice Location:

Chichester, United Kingdom

This kitchen is set within the fascinating development of a brownfield site into a luxury contemporary four bedroom home. For the project, the designer created a hockey-stick shaped kitchen to allow a dining area next to the full-height glass doors and to create an ‘entertaining theatre’ with an ice bar, raised kitchen and bespoke high pressure laminate, birch ply and unlacquered brass kitchen built on a curve. The oak floor was stained to reflect the bronze HPL finish and to contrast with the brass splashback and hardware. The result is a creative kitchen that makes full use of an awkward basement space.