The Balance between the Compact Design and the Space

Project Details

Category:

Residential House Under £1M Design Finalist

Design Practice:

Fanhwa Interior Decoration Design Co.

Project Title:

The Balance between the Compact Design and the Space

Project Location:

New Taipei City Taiwan

This is a residential interior design project in a property used mainly for holidays. The white colour used as a spatial backdrop enlarges the space and creates a bright atmosphere. The clients wanted a relaxing feel as well as a distinct and personal space, therefore neutral brown tones were used for the TV wall, while natural vine patterns figure on the wallpaper and bar counter. Natural materials and details prevent the space from feeling over-designed and complement the spatial design. The result is a space that feels harmonious and balanced.