The Covered-in Space with Safety Feelings

Project Details

Category:

Residential Apartment Under £1M Finalist

Design Practice:

Cailin Space Design

Project Title:

The Covered-in Space with Safety Feelings

Project Location:

Taoyuan City Taiwan

Design Practice Location:

Taipei City, Taiwan

The main idea behind this project was the creation of the feeling of existing in a covered space. The designer wanted to womb-like or cave-like space that would evoke primitive feelings of warmth and safety – this would fulfill the family’s need of a feeling of security. The folded geometric structure is constructed of warm-toned wood and stretches from the walls to the ceiling. The structure has different facets and textures while spotlights projecting light in different directions creates various spatial effects. This spatial design and the lighting effects create flow within the space and express a spirit of vitality.