The Elegant Conformity

Vote for this Finalist

Project Details

Category:

Residential House Under £1M Design Finalist

Design Practice:

TONGYU Space Design CO.

Project Title:

The Elegant Conformity

Project Location:

Tainan City Taiwan

Located in the residential district of Humei in Tainan City and next to a large park, the villa is imbued with life force and its grey-white design style makes it naturally a part of surrounding landscapes. The delicate design of the terrace, balcony and courtyard bring create a peaceful space where the residents and nature can interact harmoniously. A modern design palette of grey and white informs the simple interior and is applied to the décor, from the white walls to the wood grains. The ground and second floors are designed mainly for communal living; the designer has created a space that includes Eastern and Western cultural elements based on the spirit of Zen and the contemporary arts.