The Living Room, Manchester

Project Details

Category:

Club & Bar Design Finalist

Design Practice:

Fusion By Design

Project Title:

The Living Room, Manchester

Project Location:

Manchester, United Kingdom

Design Practice Location:

Leeds, United Kingdom

The brief was to create a well-crafted elegant space that acknowledges the long-standing heritage of The Living Room brand while also re-establishing the venue within the ever-expanding Manchester hospitality circuit. Fusion by Design delivered a new scheme which provides a timelessly stylish atmosphere. The addition of a mezzanine balcony provides new vistas from the once-restricted first floor and links the ground floor and first floor drinks bars. Working to a tight deadline and with a short lead-in meant that UK-only suppliers were used throughout the scheme. The main ground floor bar is upholstered with a nude, fluted-leather front intermittently interrupted by antique brass details which echo the back-bar drink displays and other brass features found throughout the scheme.