The Mansion

Vote for this Finalist

Project Details

Category:

Shows Flats & Developments Finalist

Design Practice:

Nu Infinity

Project Title:

The Mansion

Project Location:

Kuala Lumpur, Malaysia

Design Practice Location:

Kuala Lumpur, Malaysia

With its dynamic architectural form, the Mansion exhibits bold and daring choices in architecture, construction and spatial quality. Main spaces, such as the living and dining areas, have been created to allow their features to flow in harmony with the building’s own form. Every element is designed for three-dimensional interest, with differences in height, thickness and overlays, for example the ceiling design in the living-kitchen area. The island has a surrealist quality, created by skewing its form and matching it to the ceiling while keeping it practical in terms of space and usage. The bedroom is given depth by separating the passageway with a headboard, thus creating an interesting and unexpected journey on your way to bed.