CosMax Medical Aesthetic Centre

Project Details

Category:

Healthcare Design Finalist

Design Practice:

BCD International

Project Title:

CosMax Medical Aesthetic Centre

Project Location:

Hong Kong, Hong Kong

Design Practice Location:

Hong Kong, Hong Kong

BCD was engaged to give the CosMax brand a sophisticated interior design for its new Medical Aesthetic Centre in Tim Sha Tsui, Hong Kong. The resulting design uses beautiful, subtle touches and materials that have been inspired by the concept of a flower – the white peony. As clients enter, they are welcomed into a reception area, the walls of which resemble the overlapping petals of the peony. The glass material was chosen specifically because of its translucent quality, again in homage to the flower and its delicate skin-like petals. In the centre of the reception, CosMax products are placed on bud-like shaped structures. Organic lines and forms are used to present the elegant silhouette of a peony. A neutral palette featuring a taupe colour scheme exudes a calming and comforting atmosphere.