Deliberately

Project Details

Category:

Residential House Under £1M Design Finalist

Design Practice:

Yuan Tuo Design

Project Title:

Deliberately

Project Location:

Taichung, Taiwan

Design Practice Location:

Taichung, Taiwan

Inspired by the concept of the club house, the designer used vertical line to divide the space into two parts, one part as a public space, the other as a private area. The vertical lines have been softened in impact by using the identical colours and materials but still keeping each space distinct. The meeting room table is made of Carrara marble, which extends to end of the room while a chandelier high overhead has presence. Walls covered with marble and white oak veneer also add visual impact. There is elegance in the details, such as the flush doors to storage areas. Cabinets in ebony and leather have been used to give a sense of space and luxuriousness.