Discovery Place

Project Details

Category:

Office Design Finalist

Design Practice:

Paragon Interface

Project Title:

Discovery Place

Project Location:

Johannesburg, South Africa

Design Practice Location:

Johannesburg, South Africa

The building is located on a prominent corner entering the business district of Johannesburg. Its main entrance is open and welcoming, to reflect the mores of discovery. Internally the building is divided into three main atria, namely a central atrium, and one each on the left and right side. The central atrium allowed Paragon Interface to explore the concept of a concourse, driven by Discovery’s requirement for the building to be active. This was not only translated effectively into a dynamic design aesthetic, but also into an active public street populated with seating areas, cafés, streetlights and tree canopies. It served not only as the main thoroughfare of the building, but also constituted a welcoming space for visitors and clients. Visitors are encouraged to wander around the ground floor to make use of facilities and also enjoy a snack, meal or cup of coffee.