Hershesons

Project Details

Category:

Retail Design Finalist

Design Practice:

gpstudio

Project Title:

Hershesons

Project Location:

London, United Kingdom

Design Practice Location:

London, United Kingdom

gpstudio’s and Racheline Michaels conceptual idea for Hershesons newest one-stop beauty flagship in London’s Berners Street was to reject conventional ideas surrounding the traditional salon model, with an approach more relevant to how we live our lives today. It combines a beauty space, co-working space and social space wrapped into one, multi-functional and stylish model. 

Hair is, of course, Hershesons’ forte, and occupies centre stage. Harsh salon lights have been replaced with reclaimed fittings, while the reception desk is a DIY mid-century style and the floor tiling of bespoke diamond-cut marble travertine and lava stone. This, juxtaposed against the backdrop of the exposed architectural shell, creates a stunning centre piece that is instantly Instagram-worthy. Every marble, wood, metalwork, tile, glass, wallpaper, colour, texture, pattern and grain were carefully curated until the desired palette was achieved – one that has a ‘posh grittiness’ and imbues the space with delight and surprise.