Juniper & Kin at The QO

Vote for this Finalist

Project Details

Category:

Club & Bar Design Finalist

Design Practice:

IHG

Project Title:

Juniper & Kin at The QO

Project Location:

Amsterdam, Netherlands

Design Practice Location:

Denham, United Kingdom

As you enter through the concrete lift area, there are brass installations that make the light sparkle. The design team wanted to bring the feeling of a bright starry night to the bar as it is on the 21st floor. The colour scheme is black and white with dark green and the design team has kept it warm by using dark wood and velvet. The layout was designed to create different feelings within the space. The middle area, where the bar and kitchen are located, is raised to give them the spotlight and more of a buzz. The lower levels are where all the sofas are set for a more intimate experience. Somewhat unusually, the floating greenhouse above the bar gives off a deep pink glow that helps the plants glow but also adds an intimate and moody ambience to the place, a great example of where the QO’s eco credentials and atmosphere collide to create a truly memorable experience.