Kenwood Lee House

Project Details

Category:

Residential House Under £1M Design Finalist

Design Practice:

Cousins & Cousins Architects

Project Title:

Kenwood Lee House

Project Location:

London, United Kingdom

Design Practice Location:

London, United Kingdom

Cousins & Cousins was appointed to design a contemporary family home, that comprises an open plan kitchen, living and dining room, seven bedrooms and a large basement with swimming pool, cinema, gym and spa. The design is based on a reinterpretation of a double-fronted house which is flooded with natural light though the middle of what could have been an otherwise heavy space. A series of bridges and cantilevered staircases move through the triple-height void, offering a sense of lightness and calm, enhanced by a subtle and elemental material palette. Beautiful oak timber flooring and travertine as well as marble stone walls have been allowed to speak for themselves. These elemental materials have been meticulously combined and placed together to create a harmonious and luxurious environment. With a connection to the garden and nature at all levels, the house has had a profound effect on the lives of the family that call it home.