Mirroring as Water, Towering as Mountain

Vote for this Finalist

Project Details

Category:

Residential Design Over £1M Finalist

Design Practice:

CAI-HAO Interior Space Design

Project Title:

Mirroring as Water, Towering as Mountain

Project Location:

Kaohsiung City, Taiwan

Design Practice Location:

Kaohsiung City, Taiwan

This tall residential building, located in central Kaohsiung City, has great views which have become a central feature through creative use of materials and colour. The designer has successfully conveyed their artistic interpretation of the natural environment in the design using natural materials, earth tones and accessible spaces to bring nature to life in the big city. Artistically resembling a lakeside landscape, the pubic space encompasses the living room, study room, dining room and kitchen; these are decorated with stone, mirrors, a carved screen, undulating ceiling mouldings, light-absorbing materials and light-coloured walls; it includes a TV wall that pulls together the magnificent atmosphere while intensifying the bright and extensive visual scale. Mirror reflections, undulating mouldings and inconsistently-rectangular book wall mimics a shimmering lake. Installed between the living and dining room, the carved screen ornamented with leaf silhouettes brings to mind a calm stroll in the forest.