Skip to main content

Please accept our Terms of Use.

This website uses cookies to improve your experience. By continuing to use the site you’re agreeing to our terms of use and privacy policy.

Northern Lights, Lytham

Category:

KBB Design Finalist

Design Practice:

Lewis Alderson & Co

Project Title:

Northern Lights, Lytham

Project Location:

Lancashire, United Kingdom

Design Practice Location:

Hampshire, United Kingdom

A beautiful, late Victorian semi-detatched villa a stones throw from the sea in Lytham St Anne’s required full renovation and reconfiguration to provide a spacious family home. The owners were living abroad whilst the work took place, so meticulous planning was required to fulfil their exacting brief.

A considerable reconfiguration of the old service rooms at the rear of the house provided a large open-plan kitchen with adjoining utility room. Lewis Alderson created a classic, timeless kitchen that would offer functionality and cohesive storage for a busy family by day and a luxurious entertaining space by night. The design utilises a mixture of fitted and freestanding furniture with an oversized island topped in luxurious Quartzite, becoming the primary focal point. The colour and textures are bold with a good use of glass to reflect the light and add depth.

Attend the Awards

Attend the SBID International Design Awards 2020 ceremony at Grosvenor House, Park Lane

Purchase Here