Qantas Premium Lounge, Heathrow

Vote for this Finalist

Project Details

Category:

Club & Bar Design Finalist

Design Practice:

Woods Bagot

Project Title:

Qantas Premium Lounge, Heathrow

Project Location:

London, United Kingdom

Design Practice Location:

London, United Kingdom

At Qantas’s international lounge at Heathrow Terminal 3, Woods Bagot created an intimate-scale retreat that reflects distinct elements of London’s rich tapestry of buildings, history and culture, in turn giving travellers a sense of place. To ensure the lounge pays homage to London and connects visitors with the city, the Woods Bagot design team used a neutral palette of quality, earthly materials including warm timbers, brass and leather to reflect the historic architecture of London. The River Thames is referenced in the selection of deep green leather and rich blue hues in the upholstery.