Ravine View Home

Vote for this Finalist

Project Details

Category:

Residential Design Over £1M Finalist

Design Practice:

Douglas Design Studio

Project Title:

Ravine View Home

Project Location:

Toronto, Canada

Design Practice Location:

Toronto, Canada

The Ravine View Home is a glamorous space featuring luxury materials and artisanal touches that create an artistic mix of modern with antique in a contemporary space suitable for both family gatherings and formal entertaining. The designer’s task was to integrate a selection of art and furnishings from the client’s late-20th-century collection into a contemporary new home. They were given a new sculptural importance and balanced with soft modern touches. A natural palate of airy blues and greens with earthy caramels to reflect the natural colours of the ravine surrounding them is at once fresh, rich and warm making a comfortable relaxed environment for family and friends. Depth and drama were to the home by using black accents throughout.