The Kitchen

Project Details

Category:

Restaurant Design Finalist

Design Practice:

i29 Interior Architects

Project Title:

The Kitchen

Project Location:

Utrecht, Netherlands

Design Practice Location:

Ouder Amstel, Netherlands

i29 Interior Architects undertook the design of restaurant The Kitchen for De Bijenkorf Utrecht, a high-quality department store offering an extraordinary customer experience. A masterplan transformed the department store including a new facade and brand new top floor, where the restaurant is positioned. The brief was to create a unique dining experience which seduces and inspires. i29 developed a concept for the interior design, expressing freshness and variety, a subtle reference to food in general, and the diversity of flavours presented in the open kitchen area. The layout reveals several spatial experiences throughout the 850-metre-square open area, with a range of seating, from private and cosy to more open and bright eating areas. This offers customers a choice in how they sit, eat and drink.