Sabd Next-Gen Architecture Studio

Vote for this Finalist

Project Details

Category:

Public Space Design Finalist

Design Practice:

Designtone

Project Title:

Sabd Next-Gen Architecture Studio

Project Location:

Subang Jaya, Malaysia

Design Practice Location:

Petaling Jaya, Malaysia

Located in a former food court, this space was transformed into a workable architectural studio that responded to the design brief. Going back to basics with the belief that less is more, the spatial layout is designed with a pragmatic approach as every area is fully optimised to create a collaborative yet comfortable and personal space for students of the School of Architecture at Taylor’s University, who tend to spend long hours in the faculty. For this purpose, the design team engaged a range of subtle yet innovative spatial solutions to provide a robust yet inspirational platform for students to seek explorative ideas in their projects.