Skip to main content

Please accept our Terms of Use.

This website uses cookies to improve your experience. By continuing to use the site you’re agreeing to our terms of use and privacy policy.

Salt Beer Factory

Category:

Club & Bar Design Finalist

Design Practice:

Fusion by Design

Project Title:

Salt Beer Factory

Project Location:

West Yorkshire, United Kingdom

Design Practice Location:

Yorkshire, United Kingdom

Interior design

Fusion By Design provided the interior design for this 20-hectolitre beer factory for craft beer brand Salt, housed in a Grade II Listed Edwardian tram shed in the UNESCO village of Saltaire. The design brief was to develop and deliver a new interactive brewery experience. The resulting taproom is the ultimate interactive brewery experience. Situated in the heart of the brewery, visitors can enjoy handcrafted Salt beers against the backdrop and theatre of the brewhouse. Each stage of the brewing process is on show and signposted. A nod to the industrial is evident in the use of raw metal, natural timbers of the furniture and are elevated by leather upholsteries and deep textile patterns. The brand’s colour palette of honey yellow and teal is evident throughout the scheme, as are Salt’s iconic hexagon patterns, symbolising the honey aftertaste of their beers.

Attend the Awards

Attend the SBID International Design Awards 2019 ceremony at Grosvenor House, Park Lane

Purchase Here