Scandic Victoria Oslo

Project Details

Category:

Hotel Public Space Design Finalist

Design Practice:

Mellbye Arkitektur Interiør

Project Title:

Scandic Victoria Oslo

Project Location:

Oslo, Norway

Design Practice Location:

Oslo, Norway

This project involved the redesigning of the restaurant, reception and gym of the Scandic Victoria Hotel in central Oslo. The design team transformed the existing restaurant by adding a framed wooden box into the large existing atrium, creating a space within a space. This transformed the restaurant into the intimate yet magnificent heart of the hotel. At the same time, they used the layout of the space and bespoke furniture to make the space more flexible. New layout and materials in the reception turned it into a contemporary and vibrant, but laid-back interphase between the hotel and the city. A gym was added to the rear of the reception area with contrasting materials and bold, warm colours.