Sky City for Cats

Project Details

Category:

Residential House Under £1M Design Finalist

Design Practice:

Showhouse Interior Design

Project Title:

Sky City for Cats

Project Location:

Taipei City, Taiwan

Design Practice Location:

Taipei City, Taiwan

The client wanted to share a space with others who love reading. As a big fan of Hayao Miyazaki, the client wanted to make the house accessible for fan club meetings and movie showings. To create a great residential environment, the designer based the design ethos on creating a relaxed atmosphere, widening the living room and front exterior space, and using a lattice window to give the occupants views of the lovely landscape and pleasant surroundings. The first floor, as a commercial space, uses warm solid woods in the beams, laminates, and floor cabinets to generate a feeling of nature being present. The bar area, furnished with solid woods and recessed lighting is stylish and luminous. The use of barn -style doors for the WC and kitchen, and the wooden floors also serve to make this a relaxing space where you can escape stress.