The Irrawady House

Vote for this Finalist

Project Details

Category:

Residential House Under £1M Design Finalist

Design Practice:

NEVERMORE

Project Title:

The Irrawady House

Project Location:

Georgetown, Malaysia

Design Practice Location:

Penang, Malaysia

The modern-day luxury home manages to combine both old-school opulence and contemporary cosiness under the same roof. Superior air ventilation incorporated into the interior of this property allows it to feel larger and spacious. a stark contrast to the dark and cramped image of a pre-war house. The elongated living room is connected with the kitchen, dining area and open bar area with the decor featuring a modern twist to classical European design. Including with a daring open staircase, this bold design is further enhanced with the selection of large circular pendants and an imported Italian marble counter. Gold finishes are thrown in to elevate the overall look with a hint of glitz. Meanwhile, the living room, dining area and kitchen enjoy the warm glow derived from the skylight feature, giving these spaces a natural comfort.