The QO Amsterdam

Project Details

Category:

Hotel Bedroom & Suites Design Finalist

Design Practice:

IHG

Project Title:

The QO Amsterdam

Project Location:

Amsterdam, Netherlands

Design Practice Location:

Denham, United Kingdom

The concept was to combine materials that bring a feeling of luxury with others that reflect the industrial spirit of the area, the building itself and the philosophy of the QO. The design team made very conscious decisions about the materials they used, keeping the palate pared-back and natural. From the dark brick in the bathroom to the exposed concrete ceiling, all materials reflect this story. The aim was to be true to how the building was constructed therefore the design enhances and celebrates the materials in which it was created. These were brought together within a space that has been kept deliberately open so that guests immediately experience the light and incredible views as they enter.