The QO Amsterdam

Project Details

Category:

Hotel Public Space Design Finalist

Design Practice:

IHG

Project Title:

The QO Amsterdam

Project Location:

Amsterdam, Netherlands

Design Practice Location:

Amsterdam, Netherlands

The QO Amsterdam represents a new way of looking at hospitality, of putting sustainability and environment before all other factors. The QO is designed to create a different kind of energy. To stimulate your senses. Where no floor is the same, but everything works together in harmony. The materials were chosen for their circularity credentials, provenance and relevance to the hotel’s story.  The colour scheme for the main lobby space takes its inspiration from a barley field; there is a sense of space due to the high ceilings. The first floor is dedicated to meeting spaces and takes its inspiration from a traditional Dutch water landscape. Blues and reflections give a sense of transparency while the lack of corners imbues the space with a sense of softness.