Skip to main content

Please accept our Terms of Use.

This website uses cookies to improve your experience. By continuing to use the site you’re agreeing to our terms of use and privacy policy.

The Swimming Whale

Category:

Retail Design Finalist

Design Practice:

X2 Create Multiple Design

Project Title:

The Swimming Whale

Project Location:

Taichung City, Taiwan

Design Practice Location:

Taichung City, Taiwan

The elegant and fashionable façade of this two-floor building is embellished with mineral varnish walls as dazzling as translucent pearls. The indoor space, revealed by the opening of an automatic circular door, is glowing white. The golden letter L.Z. DESSART are imprinted on the front entrance to signal that this is a dessert shop. The display counter is on the first floor, where the space is partially taken up by ravishing dining seats and tables. The second floor is entirely furnished with a dining area. Based on the concept of the whale as the poet in the ocean, the design using slick skill and creativity to create a fluid ambience in this rectangular indoor space, where the layout showcases the stunning decor and creates a smooth traffic flow.

Attend the Awards

Attend the SBID International Design Awards 2019 ceremony at Grosvenor House, Park Lane

Purchase Here