Skip to main content

Please accept our Terms of Use.

This website uses cookies to improve your experience. By continuing to use the site you’re agreeing to our terms of use and privacy policy.

Wimbledon Townhouse

Category:

Residential Budget up to £50k Finalist

Design Practice:

Lewis Alderson & Co

Project Title:

Wimbledon Townhouse

Project Location:

London, United Kingdom

Design Practice Location:

Hampshire, United Kingdom

An extension to this Wimbledon townhouse led to a new open plan living/dining/kitchen. The owners wanted a warm and textured feel so the kitchen was designed with a mix of timber and painted finishes to provide colour and contrast.

The design focuses on a central island and an symmetrical run of fitted cabinetry with a Britannia Stainless steel range cooker as the focal point. The island is in Oiled Walnut with a luxurious Bianco Carrara Marble top. An informal dining space to one side provides useful and relaxed seating. The range cooker is set within a symmetrical elevation with wall hung cabinets to each side of the industrially inspired canopy. Cabinetry is hand-painted in Farrow & Ball Railings and Purbeck Stone. The pendant lights are made from up-cycled diving gas canisters giving a hard and contrasting industrial edge which complement the dining table and chairs nearby.

Attend the Awards

Attend the SBID International Design Awards 2020 ceremony at Grosvenor House, Park Lane

Purchase Here