Skip to main content

Please accept our Terms of Use.

This website uses cookies to improve your experience. By continuing to use the site you’re agreeing to our terms of use and privacy policy.

Winners Announced:
00days 00hours 00minutes 00seconds

Albert’s Didsbury

Category:

Restaurant Design Finalist

Design Practice:

SpaceInvader Design

Project Title:

Albert’s Didsbury

Project Location:

Manchester, United Kingdom

Design Practice Location:

Manchester, United Kingdom

SpaceInvader designed a new, refreshed modern look and feel to mark the 10-year anniversary of Albert’s Didsbury. The client also wanted to increase the draw to the bar and enhance the alfresco dining experience.

Re-planning the interior increased the bar to incorporate bespoke booth joinery for casual dining and cocktails, while banquette seating and party tables created flexibility and maximised the restaurant dining. A sophisticated 15th Century undertone; love of symmetry, geometric patterns, colour green and encaustic tiles formed the concept alongside a nod and a wink to Uncle Albert’s original tool shed.

An earthy palette of green, brown, gold and bronze mirror create a warm and inviting environment with the introduction of planting to add softness, bringing the outside in. Within a dark space the palette and lighting create a brighter more welcoming environment whilst still feeling warm and luxurious, acoustic finishes help provide the perfect dining atmosphere.

Attend the Awards

Attend the SBID International Design Awards 2020 ceremony at Grosvenor House, Park Lane

Purchase Here