Skip to main content

Please accept our Terms of Use.

This website uses cookies to improve your experience. By continuing to use the site you’re agreeing to our terms of use and privacy policy.

Villa 14

Category:

Residential House Under £1M Design Finalist

Design Practice:

Nu Infinity

Project Title:

Villa 14

Project Location:

Selangor, Malaysia

Design Practice Location:

Selangor, Malaysia

Living room interior design

The brief was to transform the new home into a space the sparks conversation. The client was open to the exploration of using non-conventional materials for the project. The natural light coming through from one side of the building hinted at the possibility of using high-gloss materials to bring more light into the inner part of the house. What is more befitting therefore than to replace the entire floor with a uniquely selected marble of grey with specks of gold to garner attention and promote conversation. Strong colours for the bedroom were proposed to exude a stronger and distinct atmosphere. The ceiling feature accentuated the grandeur of the dining room and blurred the line between inside and outside, making the dining area feel more spacious.

Attend the Awards

Attend the SBID International Design Awards 2019 ceremony at Grosvenor House, Park Lane

Purchase Here