Skip to main content

Please accept our Terms of Use.

This website uses cookies to improve your experience. By continuing to use the site you’re agreeing to our terms of use and privacy policy.

Volaris

Category:

Office Design Finalist

Design Practice:

Bartlett & Associates

Project Title:

Volaris

Project Location:

Ontario, Canada

Design Practice Location:

Ontario, Canada

Enveloped by a lush conservation site, Volaris is designed to reinforce the connection to nature, putting people at ease in order to foster a more communicative, creative and collaborative workplace. Prioritising interaction – something we all have a new-found appreciation for – the designers created ample opportunity for staff to come together spontaneously or formally, with ten meeting rooms, a sunny café, and a variety of customised soft-seating.

The floor-to-ceiling windows and scenery beyond are used as a tool to draw employees into the adjacent breakout zones where organic conversation is most likely to occur. Glass interior walls lend a sense of openness to both the company and the space, and a scattering of eight-foot ficus trees blur the lines between inside and out. The references to nature continue in the material palette, which also focuses on timeless and bespoke features that create a strong sense of community, connection and identity.

Attend the Awards

Attend the SBID International Design Awards 2020 ceremony at Grosvenor House, Park Lane

Purchase Here